Tort bezowo-lodowy

Tort na upały – krucha i słodka beza, kwaśny sorbet cytrynowy i maliny. Lekki, orzeźwiający, błyskawiczny i smaczny! Jeśli skorzystamy z gotowego blatu bezowego, nie wymaga włączenia piekarnika. A to cenne, bo żar leje się z nieba.

tort bezowo-lodowy_tort na upały_tort z owocami_tort lodowy_tort błyskawiczny

Składniki:

  • 1 blat bezowy (z TEGO przepisu lub gotowy)
  • 500 ml sorbetu cytrynowego
  • szklanka malin lub innych drobnych owoców
  • ew. starta czekolada, listki melisy

Wykonanie:

Upieczony blat według TEGO przepisu lub gotowy położyć na płaskim talerzu. Na nim sorbet, dalej maliny. Można posypać wiórkami czekoladowymi, przybrać melisą.

Zjadać natychmiast :).

Smacznego :).

Znajdź mnie na fb.

Inne ciasta na upały:

tort jogurtowo-truskawkowy_tort na lato_tort z musem truskawkowym_tort dietetyczny  ciasto z kaszy z jagodami kamczackimi_ciasto z kremem_ciasto bez pieczenia_ciasto z owocami_ciasto z galaretką_dania na lato  Ciasto niemieckie_biszkopt z galaretką_ciasto z kremem_ciasto z owocami  sernik na zimno z malinami i czereśniami_sernik_ciasto z owocami_ciasto z galaretką_przepisy na lato

drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *