Cudowne, czekoladowe ciastka z kawałkami czekolady. W środku miękkie, z wierzchu chrupiące, bez grama mąki. Przygotowanie trwa dosłownie chwilkę, wystarczy wymieszać składniki i upiec :).
Składniki:
- 3 białka
- 2 szklanki cukru pudru
- 1/2 szklanki kakao
- 1 łyżka rumu
- szczypta soli
- 100 g mlecznej czekolady
- 100 g białej czekolady (miłośnikom wytrawnych wypieków polecam zamianę na gorzką)
Wykonanie:
Obie czekolady posiekać. Pozostałe składniki (białka, cukier, kakao, rum, sól) wymieszać razem z posiekaną czekoladą. Gotowe :).
Teraz tylko kłaść łyżką na blasze wyłożonej papierem, zachowując duże odstępy.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 °C 8-12 minut. Zdejmować z blachy po całkowitym ostygnięciu.
Na podstawie przepisu z “Moich wypieków”.
Smacznego :).
Znajdź mnie na fb.
Inne ciasteczka z czekoladą: