Błyskawiczne ciastka czekoladowe (bez glutenu)

Cudowne, czekoladowe ciastka z kawałkami czekolady. W środku miękkie, z wierzchu chrupiące, bez grama mąki. Przygotowanie trwa dosłownie chwilkę, wystarczy wymieszać składniki i upiec :).

błyskawiczne ciastka czekoladowe_ciastka bez glutenu_ciastka z czekoladą

Składniki:

  • 3 białka
  • 2 szklanki cukru pudru
  • 1/2 szklanki kakao
  • 1 łyżka rumu
  • szczypta soli
  • 100 g mlecznej czekolady
  • 100 g białej czekolady (miłośnikom wytrawnych wypieków polecam zamianę na gorzką)

Wykonanie:

Obie czekolady posiekać. Pozostałe składniki (białka, cukier, kakao, rum, sól) wymieszać razem z posiekaną czekoladą. Gotowe :).

Teraz tylko kłaść łyżką na blasze wyłożonej papierem, zachowując duże odstępy.

Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 °C 8-12 minut. Zdejmować z blachy po całkowitym ostygnięciu.

Na podstawie przepisu z „Moich wypieków”.

Smacznego :).

Znajdź mnie na fb.

błyskawiczne ciastka czekoladowe_ciastka bez glutenu_ciastka z czekoladą

Inne ciasteczka z czekoladą:

Pieguski orzechowe Sowy_ciasteczka orzechowe_ciasteczka z bakaliami_ciasteczka pełnoziarniste  chrupiące wafelki_wafelki domowe_blok w wafelku_czekoladopodobne  https://rodzinkawkuchni.pl/2013/06/Ciasteczka-stopy-Yeti  ciastka czekoladowe ze snickersami_ciastka czekoladowe_ciastka kruche  ciastka gryczane_ciastka kakaowe_ciastka bezglutenowe

drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *