Wafelki kokosowe z różą

Wafelki z masą kokosową złamane smakiem kwaśnego i pachnącego musu różanego.

Wafelki kokosowe z musem różanym
Wafelki kokosowe z musem różanym

Składniki wafelków kokosowych z różą:

  • 3 blaty wafli tortowych*
  • 150 g masła
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wiórków kokosowych
  • 2 szklanki mleka w proszku
  • mus różany lub inny twardy dżem (malinowy, porzeczkowy, jeżynowy, truskawkowy)**

Jak zrobić wafelki kokosowe z różą?

Rozpuścić masło z cukrem i mlekiem (płynnym). Dodać wiórki kokosowe, lekko przestudzić, dodać mleko w proszku. Letnią masą przełożyć wafle wg. schematu: wafel – połowa masy – wafel – mus różany – połowa masy – wafel. Przykryć, przycisnąć deską i zostawić do zastygnięcia. Kroić w romby lub kwadraty, lub prostokąty.

*w wersji bezglutenowej – wafle bezglutenowe

**uwaga – dżem powinien być twardy, inaczej rozmiękczy wafle

Smacznego 🙂

Wafelki kokosowe z musem różanym
Wafelki kokosowe z musem różanym

Znajdź mnie na FB.

drukuj

1 thought on “Wafelki kokosowe z różą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.