Panna cotta after eight z galaretką kawową

Delikatna panna cotta o smaku słynnych czekoladek after eight z galaretką kawową. 

panna cotta after eight z kawową galaretką_deser na zimno_mleczna galaretka

Składniki (6 małych porcji):

  • 250 ml kremówki
  • 125 ml mleka
  • 30 g cukru
  • 150 g czekoladek after eight (3 odłożyć do dekoracji)
  • 2 łyżeczki żelatyny

Galaretka:

  • 80 ml espresso
  • 3 łyżeczki cukru trzcinowego (lub do smaku)
  • 1 łyżeczka żelatyny

Wykonanie:

Przygotować 6 maleńki szklanych naczynek. Gorące espresso posłodzić, wymieszać z żelatyną i rozlać do naczynek. Odstawić do zastygnięcia.

Gdy galaretka tężeje, przygotować panna cottę. Do garnuszka wlać kremówkę, mleko, cukier i czekoladki. Całość podgrzewać do rozpuszczenia składników. Do gorącej masy dodać żelatynę i rozmieszać. Zostawić do wystudzenia. Zimną masę przelać na wystudzoną galaretkę. Odstawić do lodówki do stężenia. Przed podaniem ozdobić odłożonymi czekoladkami.

Smacznego :).

Znajdź mnie na fb.

Inne desery:

panna cotta z sosem wisniowym_deser na zimno_deser śmietankowy_galaretka śmietankowa z owoocami_deser w słoiczkach  serniczki na zimno z czerwonymi porzeczkami_serniczki z żelką porzeczkową_serniczki z galaretką_sernik na zimno na serkach homogenizowanych  krem rafaello z kaszy jaglanej_domowe smarowidło_zdrowy krem  creme brulee_krem z karmelem_deser francuski_krem spalony  gruszki w cieście czekoladowym_deser czekoladowy_babeczka czekoladowa z całą gruszką_deser bezglutenowy  bombardino_grzaniec_ajerkoniak na ciepło_kuchnia włoska  kubeczki czekoladowe_deser czekoladowy_deser francuski_deser na walentynki

drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.