Carpaccio z prawdziwków

Carpaccio z prawdziwków to nic innego jak sałatka z surowych borowików, cieniutko pokrojonych i doprawionych. Cudowna przekąska na spotkanie ze znajomymi, na wieczór włoski, kolację we dwoje. Do nich bagietka i białe wino…hmm cudne :).

Z książki “Dwóch Łakomych Włochów”.

carpaccio z prawdziwków_carpaccio z borowików_sałatka z surowych grzybów

Składniki:

  • 250 g zdrowych, małych, jędrnych prawdziwków
  • 4 łyżki oliwy
  • sok z połowy cytryny
  • 2 łyżki szczypiorku
  • sól, tłuczony pieprz

Wykonanie:

Grzyby umyć, oczyścić, pokroić w bardzo cieniutkie plasterki. Ułożyć na półmisku, skropić oliwą, sokiem z cytryny, posolić i posypać tłuczonym pieprzem. Wierzch posypać posiekanym szczypiorkiem. Od razu podawać.

Smacznego :).

Znajdź mnie na fb.

Jeśli któryś z przepisów spodobał Ci się, jeśli podoba Ci się moja praca, jeśli chcesz wspierać mój blog, postawić mi wirtualną kawę. Kliknij poniższy banerek i przekonaj się, że to proste!

         

drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.