Carpaccio z prawdziwków

Carpaccio z prawdziwków to nic innego jak sałatka z surowych borowików, cieniutko pokrojonych i doprawionych. Cudowna przekąska na spotkanie ze znajomymi, na wieczór włoski, kolację we dwoje. Do nich bagietka i białe wino…hmm cudne :).

Z książki „Dwóch Łakomych Włochów”.

carpaccio z prawdziwków_carpaccio z borowików_sałatka z surowych grzybów

Składniki:

  • 250 g zdrowych, małych, jędrnych prawdziwków
  • 4 łyżki oliwy
  • sok z połowy cytryny
  • 2 łyżki szczypiorku
  • sól, tłuczony pieprz

Wykonanie:

Grzyby umyć, oczyścić, pokroić w bardzo cieniutkie plasterki. Ułożyć na półmisku, skropić oliwą, sokiem z cytryny, posolić i posypać tłuczonym pieprzem. Wierzch posypać posiekanym szczypiorkiem. Od razu podawać.

Smacznego :).

Znajdź mnie na fb.

Inne dania z grzybami:

wytrawne babeczki z nadzieniem pieczarkowym_słone babeczki_kruche babeczki_finger food  paszteciki krucho-drożdżowe z pieczarkami_finger food_przepisy na piknik  Zawijas krucho-drożdżowy z pieczarkami_wytrawna rolada z pieczarkami_przepisy na babski wieczór  polędwiczki z grzybami_dania z drobiu_placki ziemniaczane_Jesienne przepisy   risotto z kurkami_danie zgrzybami_danie wegetariańskie_kuchnia włoska  bułki z grzybami_jesienne dania_domowe pieczywo_dania wegetariańskie

drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *