Carpaccio z prawdziwków to nic innego jak sałatka z surowych borowików, cieniutko pokrojonych i doprawionych. Cudowna przekąska na spotkanie ze znajomymi, na wieczór włoski, kolację we dwoje. Do nich bagietka i białe wino…hmm cudne :).
Z książki “Dwóch Łakomych Włochów”.
Składniki:
- 250 g zdrowych, małych, jędrnych prawdziwków
- 4 łyżki oliwy
- sok z połowy cytryny
- 2 łyżki szczypiorku
- sól, tłuczony pieprz
Wykonanie:
Grzyby umyć, oczyścić, pokroić w bardzo cieniutkie plasterki. Ułożyć na półmisku, skropić oliwą, sokiem z cytryny, posolić i posypać tłuczonym pieprzem. Wierzch posypać posiekanym szczypiorkiem. Od razu podawać.
Smacznego :).
Znajdź mnie na fb.
Inne dania z grzybami: