Sałatka na Wielkanoc. Kolorowa, chrupiąca, z jajkami – idealnie wpisuje się w wiosenny nastrój, a sos pikantno-kremowy dopełnia całość.

Składniki sałatki z brokułami i jajkami:
- 1 brokuł
- 4 jajka
- porcja mixu sałat lub roszponka
- 1/2 kostki fety
- garść pestek dyni
- sos: 2 łyżki jogurtu, 2 łyżki majonezu, duży ząbek czosnku, 1/4 łyżeczki ostrej papryki, sól, pieprz, szczypta cukru, 1 łyżka soku z cytryny
Jak zrobić sałatkę z brokułami i jakami?
Brokuły ugotować al’dente. Ostudzić. Jajka ugotować i ostudzić. Pestki dyni uprażyć na suchej patelni. Sałatę umyć i osuszyć
Na dużym talerzu układać po kolei: sałata – brokuły – jajka podzielone na ósemki – pokruszona feta – pestki dyni – szczypior.
Całość polać sosem.
Smacznego 🙂
Znajdź mnie na fb.



Jeśli któryś z przepisów spodobał Ci się, jeśli podoba Ci się moja praca, jeśli chcesz wspierać mój blog, postawić mi wirtualną kawę. Kliknij poniższy banerek i przekonaj się, że to proste!