Czekoladowe wafelki inaczej – okrągłe, z dodatkiem ryżu preparowanego. Chrupiąca przekąska na piknik, w podróży, na podwieczorek, do kawy.
Przygotowane według TEGO przepisu.
Składniki:
- 1 paczka małych, okrągłych wafli
- 70 g ryżu preparowanego
- 250 g masła
- 1 i 1/2 szklanki cukru
- 2 czubate łyżki kakao
- 1/2 szklanki mleka
- 1-2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
- 2 szklanki mleka w proszku
- ew. bakalie
Wykonanie:
Masło, cukier, mleko, kakao zagotować. Dodać wanilię, przygotowane bakalie. Przestudzić, dodać mleko w proszku. Wymieszać, dodać ryż, ponownie wymieszać. Masę kłaść na wafelki, sklejać po dwa i zostawić do stężenia (najlepiej na noc).
Znajdź mnie na fb.
Inne wafelki: