Alkoholowa kokosanka

Słodki, kokosowy, mleczny, delikatny likier, czy raczej krem kokosowy. W sam raz do świątecznej kawy, czy na karnawałowe  babskie spotkanie, czy…okazji jest mnóstwo.

Domowe malibu
Likier kokosowy

Składniki:

  • 2 szklanki wódki
  • 20 dag wiórków kokosowych
  • puszka mleka skondensowanego słodzonego
  • puszka mleka skondensowanego niesłodzonego

Wykonanie I (cioci Janki):

Wiórki włożyć do słoika zalać wódką, zakręcić i zostawić na co najmniej trzy dni. Po tym czasie wiórki odcisnąć dodać mleka. Gotowe!

Wykonanie II (Mamy):

Wiórki przełożyć do dużego słoika zalać wódką i mlekiem. Zakręcić, odstawić na tydzień. Odcisnąć wiórki. Gotowe.

Uwaga:

*wiórki można wykorzystać do deserów (po przesmażeniu z masłem i cukrem).

Smacznego 🙂

Znajdź mnie na fb.

drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.