Korzenna, rozgrzewająca, pikantna herbata z mlekiem. W zasadzie taki rozgrzewający deser. W zimowe, chłodne dni koniecznie 🙂

Składniki korzennej herbaty z mlekiem:
(składniki na 4 porcje)
- 2 szklanki wody
- 2 szklanki mleka
- po łyżeczce: cynamonu, imbiru, pieprzu, kardamonu, goździków, gałki muszkatołowej
- 2 gwiazdki anyżu
- 4 łyżeczki czarnej herbaty
- ew. cukier, miód do posłodzenia, ale nie jest to konieczne
Jak zrobić korzenną herbatę z mlekiem?
Wodę wlać do garnka, dodać przyprawy i gotować całość 5 minut licząc od momentu zagotowania.
Do wody z przyprawami dodać mleko i zagotować.
Wsypać herbatę i gotować 5 minut.
Przecedzić i podawać. Można osłodzić, ale to raczej zbędne.
Smacznego 🙂
Znajdź mnie na FB.
