Słodki, kokosowy, mleczny, delikatny likier, czy raczej krem kokosowy. W sam raz do świątecznej kawy, czy na karnawałowe babskie spotkanie, czy…okazji jest mnóstwo.
Składniki:
- 2 szklanki wódki
- 20 dag wiórków kokosowych
- puszka mleka skondensowanego słodzonego
- puszka mleka skondensowanego niesłodzonego
Wykonanie I (cioci Janki):
Wiórki włożyć do słoika zalać wódką, zakręcić i zostawić na co najmniej trzy dni. Po tym czasie wiórki odcisnąć dodać mleka. Gotowe!
Wykonanie II (Mamy):
Wiórki przełożyć do dużego słoika zalać wódką i mlekiem. Zakręcić, odstawić na tydzień. Odcisnąć wiórki. Gotowe.
Uwaga:
*wiórki można wykorzystać do deserów (po przesmażeniu z masłem i cukrem).
Smacznego 🙂
Znajdź mnie na fb.