Ekskluzywna przekąska na wielkanocny stół? Proszę bardzo! Delikatne jajka przepiórcze faszerowane tuńczykiem i kaparami. Niesamowicie smaczna przystawka na jeden kęs.
Z książki “Dwóch Łakomych Włochów”.
Składniki:
- 12 jajek przepiórczych
- 80 g tuńczyka w oliwie (1/2 puszki)
- 2 łyżki kaparów + ew. do dekoracji
- 1-2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Wykonanie:
Kapary namoczyć. Jeśli są z oliwy lub oleju, pominąć ten punkt. Jajka ugotować na twardo (zalewam wrzątkiem i od chwili zagotowania wody, gotuję 3 minuty). Obrać, przekroić wzdłuż i wyjąć ostrożnie żółtka. Połączyć je z tuńczykiem, majonezem i drobno posiekanymi kaparami. Doprawić solą i pieprzem. Białka nadziać pastą.
Smacznego :).
Znajdź mnie na fb.
Inne przystawki wielkanocne: