Faszerowane jajka przepiórcze

Ekskluzywna przekąska na wielkanocny stół? Proszę bardzo! Delikatne jajka przepiórcze faszerowane tuńczykiem i kaparami. Niesamowicie smaczna przystawka na jeden kęs.

Z książki „Dwóch Łakomych Włochów”.

faszerowane jajka przepiórcze_jajka z tuńczykiem_przystawka wielkanocna

Składniki:

  • 12 jajek przepiórczych
  • 80 g tuńczyka w oliwie (1/2 puszki)
  • 2 łyżki kaparów + ew. do dekoracji
  • 1-2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Wykonanie:

Kapary namoczyć. Jeśli są z oliwy lub oleju, pominąć ten punkt. Jajka ugotować na twardo (zalewam wrzątkiem i od chwili zagotowania wody, gotuję 3 minuty). Obrać, przekroić wzdłuż i wyjąć ostrożnie żółtka. Połączyć je z tuńczykiem, majonezem i drobno posiekanymi kaparami. Doprawić solą i pieprzem. Białka nadziać pastą.

Smacznego :).

Znajdź mnie na fb.

faszerowane jajka przepiórcze_jajka z tuńczykiem_przystawka wielkanocna

akcja_Wielkanocne Smaki_faszerowane jajka przepiórcze

Inne przystawki wielkanocne:

jajka faszerowane pieczarkami_przystawki_dania wegetariańskie_Wielkanoc  jajka faszerowane po polsku_jajka faszerowane na ciepło_jajka w skorupkach_dania na Wielkanoc_przystawka z jajek  miniarurowe galaretki z kurczaka_mięso w galarecie_dania z drobiu_dania na jeden kęs_danie na Wielkanoc  pasztet z fasoli z suszonymi pomidorami_pasztet bez mięsa_pasztet wegetariański_pasztet bezglutenowy

drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *