Tartaletki z pastą jajeczną i rzeżuchą

Kruche babeczki z pastą jajeczną z dodatkiem rzeżuchy. Wiosenna przekąska idealna na wielkanocny stół. Pastą można nadziać gotowe korpusy babeczek lub upiec delikatne babeczki według przepisu mamy Honoraty (przepis TU).

Wytrawne, kruche babeczki z pastą jajeczną i rzeżuchą
Tartaletki z pastą jajeczną i rzeżuchą

Składniki tartaletek z pastą jajeczną:

  • korpusy babeczek
  • 150 g żółtego sera (u mnie królewski)
  • 4 jajka
  • 2 łyżki majonezu (raczej płaskie)
  • garść rzeżuchy + do ozdoby
  • sól, pieprz

Jak zrobić tartaletki z pastą jajeczną i rzeżuchą?

Jajka ugotować na twardo. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Rzeżuchę posiekać. Jajka, ser, rzeżuchę połączyć, dodać majonez, doprawić solą i pieprzem. Masą nadziewać korpusy babeczek. Najlepsze są domowe z przepisu mamy Honoraty, ale można użyć gotowych (tak jak na zdjęciach).

Smacznego 🙂

Znajdź mnie na fb.

drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.