Kruche babeczki z pastą jajeczną z dodatkiem rzeżuchy. Wiosenna przekąska idealna na wielkanocny stół. Pastą można nadziać gotowe korpusy babeczek lub upiec delikatne babeczki według przepisu mamy Honoraty (przepis TU).
![Wytrawne, kruche babeczki z pastą jajeczną i rzeżuchą](https://rodzinkawkuchni.pl/wp-content/uploads/2022/04/Tartaletki-z-pasta-jajeczna-i-rzezucha-II.jpg)
Składniki tartaletek z pastą jajeczną:
- korpusy babeczek
- 150 g żółtego sera (u mnie królewski)
- 4 jajka
- 2 łyżki majonezu (raczej płaskie)
- garść rzeżuchy + do ozdoby
- sól, pieprz
Jak zrobić tartaletki z pastą jajeczną i rzeżuchą?
Jajka ugotować na twardo. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Rzeżuchę posiekać. Jajka, ser, rzeżuchę połączyć, dodać majonez, doprawić solą i pieprzem. Masą nadziewać korpusy babeczek. Najlepsze są domowe z przepisu mamy Honoraty, ale można użyć gotowych (tak jak na zdjęciach).
Smacznego 🙂
Znajdź mnie na fb.