Kremowe serniczki z daktylami

Cudowny, kremowy deser o smaku karmelowym. Uwaga! Bez cukru, a słodki. Dziecinnie prosty, ale w prostocie siła :).

Serniczki bez cukru
Kremowe serniczki z daktylami

Składniki kremowych serniczków z daktylami:

  • 250 g twarogu sernikowego
  • 250 g mascarpone
  • 1 szklanka ryżu
  • 10-15 daktyli
  • szczypta soli

Jak zrobić serniczki z daktylami?

Jeśli daktyle są suszone, namoczyć w gorącej wodzie. Ugotować ryż i przestudzić. Przygotować 6-7 kokilek – posmarować masłem. Daktyle wypestkować i zblendować razem z twarogiem i mascarpone. Gdy masa jest gładka, dodać ryż i szczyptę soli. Wymieszać, przełożyć do kokilek i piec ok. 25 minut w 180 stopniach C.

Smacznego :).

Znajdź mnie na fb.

drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.