Jaja w sosie wiosennym, czyli wiosenna, lekka i kolorowa przystawka na wielkanocny stół.
Składniki:
- 4 jajka
- kilka liści sałaty
- 5-6 łyżek gęstego jogurtu
- 1 łyżeczka majonezu (lub więcej, do smaku)
- mały ogórek
- kilka rzodkiewek
- szczypiorek
- sól, pieprz, odrobina cukru
Wykonanie:
Sałatę umyć osuszyć i położyć na półmisku. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać, przekroić na pół i również położyć na talerzu. Jogurt wymieszać z majonezem i doprawić. Ogórek i rzodkiewki pokroić w ćwiartki. Szczypiorek posiekać. Jogurt wymieszać z warzywami i polać nim jajka.
Smacznego :).
Znajdź mnie na fb.
A po inne przepisy na dania słone zapraszam do zakładki:
Słodkości znajdują się w zakładce Wielkanoc na słodko
Inne przepisy na wielkanocne przystawki: