Chili con carne

Danie błyskawiczne, dla niespodziewanych gości, na szybki obiad, wczesną kolację.

Przepis pochodzi z “Nowej kuchni polskiej”.

chilli con carne_dania z wołowiny_kuchnia meksykańska_dania z fasolą

Składniki:

  • 30 dag mielonej wołowiny
  • 1 puszka pomidorów w zalewie pomidorowej
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1-2 łyżki oliwy do smażenia (u nas pikantna)
  • sól
  • pieprz

Wykonanie:

Mięso usmażyć na oleju. Dodać osączoną kukurydzę i fasolę, pokrojone pomidory i sos pomidorowy, czosnek. Chwilę podsmażyć i doprawić. Idealne z bagietą lub tostami i czerwonym winem.

Gotowe. Prawda, że błyskawiczne?

Znajdź mnie na fb.

Danie dodaję do akcji “Warzywa strączkowe”.

Inne błyskawiczne dania:

 Penne z cukinią i kurczakiem_makarony_dnia z drobiu_przepisy na lato_dania błyskawiczne  wytrawne, pełnoziarniste muffinki_muffiny z boczkiem  Kurczak w maladze_dania z drobiu_przepisy na lato  sałatka cezar_danie błyskawiczne_sałatki_karnawał

drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.