Danie błyskawiczne, dla niespodziewanych gości, na szybki obiad, wczesną kolację.
Przepis pochodzi z “Nowej kuchni polskiej”.
Składniki:
- 30 dag mielonej wołowiny
- 1 puszka pomidorów w zalewie pomidorowej
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka fasoli czerwonej
- 1-2 ząbki czosnku
- 1-2 łyżki oliwy do smażenia (u nas pikantna)
- sól
- pieprz
Wykonanie:
Mięso usmażyć na oleju. Dodać osączoną kukurydzę i fasolę, pokrojone pomidory i sos pomidorowy, czosnek. Chwilę podsmażyć i doprawić. Idealne z bagietą lub tostami i czerwonym winem.
Gotowe. Prawda, że błyskawiczne?
Znajdź mnie na fb.
Danie dodaję do akcji “Warzywa strączkowe”.
Inne błyskawiczne dania: