Sałatka ziemniaczana na ciepło

Sałatka błyskawiczna, na ciepło (o tej porze roku to ważne), może zastąpić lekki obiad.

sałatka ziemniaczana na ciepło_sałatki_przystawki

Składniki:

  • 5 ziemniaków średniej wielkości
  • 1 puszka kukurydzy
  • 25 dag fety
  • 4 średniej wielkości pomidory
  • ew. rukola do posypania sałatki
  • sos: po łyżce majonezu i kwaśnej śmietany, ząbek czosnku, sól, pieprz

Wykonanie:

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę ugotować. W czasie, gdy gotują się ziemniaki obrać ze skórki pomidory i pokroić je w kostkę, osączyć kukurydzę, fetę pokroić w kostkę, wymieszać składniki sosu. Gorące ziemniaki przełożyć do salaterki i połączyć z pozostałymi składnikami sałatki. Całość polać sosem i posypać rukolą.

Znajdź mnie na fb.

Sałatkę dodaję do „Studenckiego gotowania”.

Inne błyskawiczne dania:

Penne z cukinią i kurczakiem_makarony_dnia z drobiu_przepisy na lato_dania błyskawiczne  wytrawne, pełnoziarniste muffinki_muffiny z boczkiem  Kurczak w maladze_dania z drobiu_przepisy na lato  sznycle z indyka z rozmarynem_dania błyskawiczne_dania z drobiu_dania na lato



drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *