Sałatka błyskawiczna, na ciepło (o tej porze roku to ważne), może zastąpić lekki obiad.
Składniki:
- 5 ziemniaków średniej wielkości
- 1 puszka kukurydzy
- 25 dag fety
- 4 średniej wielkości pomidory
- ew. rukola do posypania sałatki
- sos: po łyżce majonezu i kwaśnej śmietany, ząbek czosnku, sól, pieprz
Wykonanie:
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę ugotować. W czasie, gdy gotują się ziemniaki obrać ze skórki pomidory i pokroić je w kostkę, osączyć kukurydzę, fetę pokroić w kostkę, wymieszać składniki sosu. Gorące ziemniaki przełożyć do salaterki i połączyć z pozostałymi składnikami sałatki. Całość polać sosem i posypać rukolą.
Znajdź mnie na fb.
Sałatkę dodaję do “Studenckiego gotowania”.
Inne błyskawiczne dania: