Jeszcze można korzystać z ogrodowego gotowania. Jeszcze można cieszyć się urokami lata. Dlatego dziś – sznycle z indyka z rozmarynem upieczone na patelni ogrodowej, do tego makaron i warzywa ugotowane na parze. Danie szybkie i smaczne.
Składniki:
- 80 dag piersi indyka
- 4 – 5 gałązek rozmarynu
- 200 ml śmietany 12 %
- 10 dag twardego sera żółtego
- 1 – 2 łyżki oliwy lub oleju
- sól
- pieprz
Wykonanie:
Mięso pokroić na części, osolić, popieprzyć. Oberwać z gałązek listki rozmarynu, natrzeć nimi mięso (można zostawić całe gałązki). Oliwę rozgrzać na patelni. Położyć mięso. Upiec z obu stron, dolać śmietanę, posypać serem i na chwilę przykryć pokrywką.
Gotowe.
Przygotowanie trwa tyle, ile ugotowanie makaronu.
A oto i mój rozmaryn, jedno z moich ulubionych ziół.
Znajdź mnie na fb.
Sznycle z indyka z rozmarynem dodaję do akcji “Zielnik kuchenny”.
Inne dania z mięsem: