Karkówka w wiśniach

Karkówka w wiśniach to danie na bazie słodko-kwaśnej marynaty z owocami. Smakuje wybornie a jej przygotowanie nie wymaga wielkiego wysiłku.

Składniki:

Wykonanie:

Kotlety przed smażeniem można trochę rozbić, żeby były miększe, posolić i popieprzyć do smaku. Pod koniec smażenia dodać sok z marynaty i chwilę trzymać na ogniu tak, żeby sos zgęstniał, ale nie przypalił się. Dodać wiśnie do smaku.

karkówka w wiśniach_owoce w occie_mięso na słodko-kwaśno_marynaty

Znajdź mnie na fb.

Karkówkę w wiśniach dodaję do akcji „W wiśniowym sadzie”.

Inne mięsne dania:

Kurczak w maladze_dania z drobiu_przepisy na lato  kurczak w pomarańczach z rodzynkami_dania z kurczaka  ciasto francuskie z polędwiczką_mięso w cieście  faszerowane skrzydełka_kuchnia mazowiecka_przepisy na piknik

drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *