Pink górą! Moja pianka jagodowa ma fajny różowy kolor. Jest puszysta, słodko-kwaśna, jagodowa. Świetna na deser. Niestety, sezon na jagody kamczackie kończy się i to danie jest ostatnim, w tym roku, z tymi pysznymi owocami.
Aha, ta sama pianka z tradycyjnymi jagodami jest fioletowa (lawendowa), kamczackie dają różowy kolor, a borówka amerykańska zielonkawy.
Składniki:
- 1 szklanka mleka skondensowanego niesłodzonego
- 0,5 szklanki zmiksowanych jagód kamczackich
- 1 galaretka o smaku owoców leśnych
- listki melisy
Wykonanie:
Galaretkę rozpuścić w 0,5 szklanki wody, ochłodzić, połączyć ze zmiksowanymi jagodami. Schłodzone mleko ubić, dodać galaretkę z owocami, nie przerywając ubijania. Przełożyć do salaterek, schłodzić. Ozdobić listkami melisy.
Znajdź mnie na fb.
Inne desery: