Roladki z pastą jajeczną

Szybka i efektowna przekąska z placków tortilli i pasty jajecznej. Idealna na przyjęcia 🙂

Roladki z tortilli z pastą jajeczną
Roladki z pastą jajeczną

Składniki roladek z pastą jajeczną:

  • 2 placki tortilli
  • 150 g sera żółtego
  • 4 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • pęczek szczypiorku lub innej ulubionej zieleniny (jeśli pęczek jest duży, to połowa)
  • sól, pieprz do samku

Jak zrobić roladki z pastą jajeczną?

Jajka ugotować na twardo. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Zieleninę drobno pokroić. Jajka, ser, zieleninę połączyć, dodać majonez i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Masą posmarować placki i zwinąć w rulony. Odstawić na 30 minut do lodówki, by lekko zmiękły. Po tym czasie pokroić ostrym nożem w ok. 2 cm plastry, ułożyć na talerzu i ozdobić.

Smacznego 🙂

Znajdź mnie na fb.

Roladki z tortilli z pastą jajeczną i zieleniną
Roladki z pastą jajeczną
drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.