Szybka i efektowna przekąska z placków tortilli i pasty jajecznej. Idealna na przyjęcia 🙂
Składniki roladek z pastą jajeczną:
- 2 placki tortilli
- 150 g sera żółtego
- 4 jajka
- 2 łyżki majonezu
- pęczek szczypiorku lub innej ulubionej zieleniny (jeśli pęczek jest duży, to połowa)
- sól, pieprz do smaku
Jak zrobić roladki z pastą jajeczną?
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kosteczkę. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Zieleninę drobno pokroić. Jajka, ser, zieleninę połączyć, dodać majonez i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Masą posmarować placki i zwinąć w rulony. Odstawić na 30 minut do lodówki, by lekko zmiękły. Po tym czasie pokroić ostrym nożem w ok. 2 cm plastry, ułożyć na talerzu i ozdobić.
Smacznego 🙂
Znajdź mnie na fb.
1 thoughts on “Roladki z pastą jajeczną”