Daktyle w czekoladzie

Słodka, zdrowa przekąska – daktyle w czekoladzie nadziewane migdałami.

Domowe daktyle w czekoladzie
Daktyle w czekoladzie

Składniki daktyli w czekoladzie:

  • 30 daktyli
  • 30 migdałów
  • 100 g czekolady mlecznej
  • 50 g czekolady gorzkiej

Jak zrobić domowe daktyle w czekoladzie?

Daktyle pozbawić pestek, przecinając każdy owoc wzdłuż. Migdały obrać ze skórki. Migdał wkładać do daktyla, tak by zastąpił pestkę. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej* Owoce zanurzać w płynnej czekoladzie i układać na kratce, do zastygnięcia.

*czekoladę połamać i włożyć do garnka. Naczynie umieścić nad drugim, większym garnkiem z parującą wodą, tak by dno mniejszego nie dotykało wody. Mieszając rozpuścić czekoladę.

Smacznego :).

Znajdź mnie na fb.

drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *