Syrop z płatków róży

Cudownie zniewalający syrop z płatów róży. Wspaniały smak, zapach, kolor, spróbujecie i zakochacie się. Syrop z płatków to wyjątkowy dodatek do napojów, budyniów, lodów, innych deserów.

Aromatyczny syrop z płatków róży
Syrop z płatków róży

Składniki:

  • 200 g płatków róży
  • 500 ml wody
  • 500 g cukru
  • kwasek cytrynowy do smaku

Jak zrobić syrop z płatków róży:

Płatki oczyścić, oderwać białe końcówki (nadaj gorzki smak). Wodę z cukrem zagotować. Zalać syropem płatki, dodać kwasek cytrynowy, zamknąć i odstawić na 3-4 dni. Po ww. czasie odcedzić i przelać do buteleczek.

Smacznego :).

Znajdź mnie na fb.

drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *