Pyszne maleństwa na jeden kęs. Specjalny deser na specjalne okazje.
Składniki:
- 200 g białej czekolady*
- 100 g mascarpone
- 1 łyżka likieru kokosowego**
- tarta róża do nadziania trufli
- wiórki kokosowe do obtoczenia
Wykonanie:
Rozpuścić na parze czekoladę. Do przestudzonej dodać mascarpone i alkohol, wymieszać i wstawić do lodówki na 1-2 godziny. Masa powinna być na tyle gęsta, by można z niej ulepić kulki. Masę podzielić na porcje wielkości małego orzecha włoskiego. Każdą porcję rozpłaszczyć, na środek położyć kulkę masy różanej, zlepiać i formować kulki. Kulki otoczyć wiórkami kokosowymi. Ułożyć na tacy i schłodzić.
*dobrej jakości
**można pominąć
Smacznego :).
Znajdź mnie na fb.
Inne trufle: