Koktajl jagodowo-migdałowy

Przepyszny jagodowo-migdałowy koktajl. Lekko kwaśny, gorzkawy i słodki – wspaniały i niezwykły. Dla wegan, tych, którzy nie mogą mleka i dla wszystkich, którzy lubią nowe zaskakujące smaki.

koktajl jagodowo_migdałowy_koktajl z kwaśnego mleka_koktajl na lato_nabiał roślinny

Składniki:

  • 1 szklanka jagód kamczackich (llub zwykłych, ale wtedy koktajl nie będzie gorzkawy)
  • 1,5 szklanki zsiadłego mleka migdałowego
  • cukier do smaku
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego najlepiej domowego

Wykonanie:

Mleko migdałowe przygotowane wg TEGO przepisu, zostawić w lodówce na 2-3 dni. W tym czasie mleko skwaśnieje. Mleko, jagody, cukier waniliowy włożyć do blendera i zmiksować. Doprawić cukrem i od razu wypijać :).

Smacznego :).

Znajdź mnie na fb.

koktajl jagodowo_migdałowy_koktajl z kwaśnego mleka_koktajl na lato_nabiał roślinny

Inne napoje:

mleko migdałowe_mleko roślinne_nabiał roślinny_domowy wyrób  lemoniada_napój dla dzieci_naój na lato_napój na piknik  mleko czekoladowe z batatów_mleko roślinne_mleko deserowe_nabiał roślinny_domowy wyrób  placki z kaszy jaglanej z koktajlem jagodowym_racuszki z kaszy jaglanej_danie bezglutenowe_danie bez mleka

drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.