Piersi kurczaka nadziewane żurawiną i mozzarellą

Piersi kurczaka nadziewana żurawiną i mozzarellą to danie szybkie, smaczne, efektowne i raczej niskokaloryczne. Mięso w ten sposób przygotowane jest soczyste, cudnie łączy smak słodko-słony. Przygotowane przez przypadek, po prostu akurat tego dnia nie było w sklepie piersi indyka. Można podać do niego sos, ryż lub puree i sałatkę (u nas rzodkiewkowa).

Pierś kurczaka nadziewana żurawiną i mozzarellą_kurczak faszerowany_danie niskokaloryczne_danie dietetyczne_danie z drobiu_danie na Wielkanoc

Składniki:

  • 4 pojedyncze piersi kurczaka
  • 125 g mozzarelli
  • garść – dwie suszonej żurawiny
  • sól, pieprz
  • łyżka masła

Wykonanie:

Mięso umyć, osolić, natrzeć pieprzem i odstawić w chłodne miejsce na 1-2 godziny.

Piekarnik rozgrzać do 200 °C.

Wyjąć wzdłuż każdej piersi zrobić wgłębienie i napełnić go serem i opłukanymi i osuszonymi żurawinami. Spiąć rozcięcie wykałaczkami.

Przygotowane mięso włożyć do naczynia żaroodpornego. Na wierzch położyć kawałki masła. Przykryć. Piec 30-40 minut.

Znajdź mnie na fb.

Pierś kurczaka nadziewana żurawiną i mozzarellą_kurczak faszerowany_danie niskokaloryczne_danie dietetyczne_danie z drobiu_danie na Wielkanoc

akcja _Wielkanocne smaki_polędwiczki ze szpinakiem w cieście

Inne mięsa na Wielkanoc:

indyk faszerowany suszonymi pomidorami i bazylią_dania z drobiu_dania z pomidorami  schab minutka_domowe wędliny  schab po wiedeńsku_pieczeń_danie z wieprzowiny  pieczeń z indyka z morelami_danie z drobiu_przepisy na Boże Narodzenie  

 

drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *