Babeczki w paski

Babeczki amerykańskie w każdym calu. Ciasteczka oreo, masło orzechowe i brownie. Mało tego, w oryginalnym przepisie, temperaturę podano w stopniach Fahrenheita.

Wglądają zabawnie i zaskakująco. A jakie są? Chrupiący, słodki środek, przykryty mocno czekoladową pierzynką. Smak przełamuje i uzupełnia masło orzechowe.

Przepis na babeczki ze strony „Recipe Snobs”. Na ciasto czekoladowe z „Gotuję, bo lubię”.

babeczki w paski_babeczki amerykańskie_ciasto brownie_masło orzechowe_ciasteczka oreo

Składniki (na 12 babeczek):

  • 24 ciasteczka Oreo
  • filiżanka masła orzechowego
  • brownie

Składniki na brownie:

  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 30 g kakao
  • 4 jajka
  • 120 g masła
  • 180 g cukru
  • 140 g mąki

 Wykonanie:

Foremki muffinkowe wyłożyć papilotkami. Do środka każdej włożyć Oreo – masło orzechowe – Oreo – masło orzechowe. Wierzch każdej babeczki polać brownie. Piec w 175 °C 15 – 18 minut (piekarni rozgrzany).

Na brownie. Masło rozpuścić dodać do niego pokruszoną czekoladę i całość miksować do uzyskania jednolitej masy. Nie przerywając mieszania dodać kakao, cukier i po jednym jajku. Na koniec wsypać mąkę i dokładnie wymieszać. Masy wystarczyło na 12 babeczek z Oreo i 6 bez ciasteczek. Przyznaję się, wolę brownie bez dodatków.

Znajdź mnie na fb.

babeczki w paski_babeczki amerykańskie_ciasto brownie_masło orzechowe_ciasteczka oreo

Inne czekoladowe maleństwa:

 muffinki czekoladowo-serowe_finger food_przepisy na piknik  Mocno czekoladowe muffinki z jeżynami_ciasto z owocami_ciasto czekoladowe_finger food_drobne wypieki  Nadziewane buziaczki_nadziewane czekoladowe muffinki_dania dla dzieci   muffinki koniakówkowe_muffinki czekoladowe_przepisy na piknik_finger food

drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *