Ciekawa rolada mięsna dla wszystkich fanów szpinaku i pieczeni z indyka. Jest efektowna, soczysta, smaczna, dlatego tak jak rolada z indyka z suszonymi pomidorami, sprawdzi się na każdym spotkaniu, czy imprezie.
Składniki:
- 1,1 kg piersi indyka
- 450 g mrożonego szpinaku
- 200 g fety light
- 1-2 ząbki czosnku
- 1 – 2 łyżki pikantnej oliwy (lub zwykłej)
- sól
- pieprz
Wykonanie:
Pierś rozkroić na płat, osolić, opieprzyć, odłożyć na godzinę do lodówki. W tym czasie szpinak podsmażyć na oliwie, gdy odparuje woda dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i fetę, osolić, popieprzyć, przestudzić.
Farsz rozłożyć na mięsie, zwinąć roladę, zasznurować lub spiąć wykałaczkami, skropić oliwą, piec ok. godziny w 200 °C.
Znajdź mnie na fb.
Pieczeń dodaję do akcji “Uwielbiam szpinak”.
Inne pieczyste: