Pieczeń z indyka ze szpinakiem

Ciekawa rolada mięsna dla wszystkich fanów szpinaku i pieczeni z indyka. Jest efektowna, soczysta, smaczna, dlatego tak jak rolada z indyka z suszonymi pomidorami, sprawdzi się na każdym spotkaniu, czy imprezie.

pieczeń z indyka ze szpinakiem_dania z drobiu_rolada mięsna_Wielkanoc

Składniki:

  • 1,1 kg piersi indyka
  • 450 g mrożonego szpinaku
  • 200 g fety
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1 – 2 łyżki pikantnej oliwy (lub zwykłej)
  • sól
  • pieprz

Wykonanie:

Pierś rozkroić na płat, osolić, opieprzyć, odłożyć na godzinę do lodówki. W tym czasie szpinak podsmażyć na oliwie, gdy odparuje woda dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i fetę, osolić, popieprzyć, przestudzić.

Farsz rozłożyć na mięsie, zwinąć roladę, zasznurować lub spiąć wykałaczkami, skropić oliwą, piec ok. godziny w 200 °C.

pieczeń z indyka ze szpinakiem_dania z drobiu_rolada mięsna_Wielkanoc

Znajdź mnie na fb.

Pieczeń dodaję do akcji „Uwielbiam szpinak”.

Inne pieczyste:

 indyk faszerowany suszonymi pomidorami i bazylią_dania z drobiu_dania z pomidorami  schab minutka_domowe wędliny  schab po wiedeńsku_pieczeń_danie z wieprzowiny  ciasto francuskie z polędwiczką_mięso w cieście_wieprzowina

drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *