Ciasteczka tiramisu

Włoski deser tiramisu ma wielu zwolenników. Przedstawiam wersję mini tego przysmaku – ciasteczka. Migdałowe, słodkie, delikatne maleństwa od razu podbiły nasze serca.

Ciasteczka tiramisu_drobne słodkości_markizy_ciastka z kremem

Składniki:

  • paczka ciasteczek amaretti
  • 250 g serka mascarpone
  • 1-2 łyżki cukru pudru
  • 2 filiżanki espresso
  • 1-2 łyżki amaretto
  • kakao do oprószenia ciastek

Wykonanie:

Serek połączyć z cukrem pudrem. Espresso ostudzić, dodać do niego amaretto. Ciasteczka na sekundę (to ważne) zanurzać w kawie. Składać po dwa, przekładając kremem. Schłodzić. Przed podaniem oprószyć kakao.

Znajdź mnie na fb.

Ciasteczka tiramisu_drobne słodkości_markizy_ciastka z kremem

Inne drobiazgi z kremem:

ptysie z lodami i bitą śmietaną_ciasto parzone_ciasto z kremem  kruche ciastka z orange curd_Boże Narodzenie_krem pomarańczowy_ciasteczka  ciasteczka orzeszki_kruche ciastka_bez piekarnika_Boże Narodzenie  profiterolki z advocatem_mini-ptysie_dania z alkoholem_finger food_kuchnia francuska

drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.