Przekąska na jeden kęs. Rewelacyjna na wszelkiego rodzaju przyjęcia karnawałowe, babskie spotkania, słone podwieczorki. Ser pleśniowy, winogrona i orzechy to bardzo udane połączenie :).
Z książki Tessy Capponi-Borawskiej “Moja kuchnia pachnąca bazylią”.

Składniki:
- 20 dag słodkich winogron
- 25 dag tłustego białego sera
- 10 dag dojrzałego rokpolu
- 10 dag łuskanych orzechów włoskich
Wykonanie:
Winogrona umyć i starannie osuszyć.
Twaróg i ser pleśniowy dokładnie utrzeć na jednolitą masę.
Orzechy drobno posiekać.
Każdy owoc dokładnie otoczyć masą serową i panierować w orzechach.
Układać na półmisku i schłodzić w lodówce.
Smacznego 🙂
Znajdź mnie na fb.
Jeśli któryś z przepisów spodobał Ci się, jeśli podoba Ci się moja praca, jeśli chcesz wspierać mój blog, postawić mi wirtualną kawę. Kliknij poniższy banerek i przekonaj się, że to proste!