Sernik słodko-słony, bez pieczenia, błyskawiczny, z chrupiącą krówkową pierzynką. Rodzinka była zachwycona smakiem, konsystencją, wyglądem.
Przepis zamieszczony na fb rodzinki przez Dawida (bardzo dziękuję).

Składniki:
- 200 g ciastek typu digestive
- 100 g rozpuszczonego masła
- 300 g kremowego serka
- 600 g śmietany (kremówka lub kwaśna 22 % – u mnie pół na pół)
- 250-300 g kruchych krówek
Wykonanie:
Ciasteczka zmiksować malakserem na pył, dodać masło i masę przełożyć do tortownicy (średnica 24 cm). Wyrównać, mocno ugnieść i schłodzić w lodówce. Serek ze śmietaną zmiksować (do uzyskania gęstej masy). Masę położyć na ciastkach i przykryć startymi na tarce krówkami (grube oczka). Schłodzić.
Smacznego 🙂
Znajdź mnie na fb.