Zamiast tradycyjnego przysmaku z Kampanii w plasterkach na talerzu – caprese na patyku. Świetne przekąska na “stojące” przyjęcia, poza tym zabawna ozdoba stołu.
Przepis Ewy, naszej rodzinnej “dekoratorki”.
Składniki:
- 10 pomidorków koktajlowych
- 5 kulek minimozzarellii
- 10 listków bazylii
- 10 patyczków szaszłykowych
- ew. słodka papryka do oprószenia sera
Wykonanie:
Pomidorom ściąć górną część (tą od zawiązki), częściowo wydrążyć środek. Kulki mozzarelii przeciąć na pół (jeśli są większe pomidory, można użyć całej kulki) i włożyć w wydrążonego pomidorka. Przymocować listki bazylii i nabić na patyczki. Włożyć do szklanki.
Pomidorki dodaję do akcji “Warzywa psiankowate”.
Znajdź mnie na fb.
Inne słone drobiazgi:
1 thoughts on “Caprese na patyku”