Nie znałam tego specjału, ale gdy spróbowałam, stałam się wielbicielką w ten sposób przygotowanych jajek. Przypominają w smaku trochę kotlety jajeczne. Wbrew pozorom są daniem błyskawicznym i mogą być przygotowane na śniadanie wielkanocne.
Przepis Wioli.
Składniki:
- 4 jajka
- 1 łyżeczka majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- pół pęczka szczypiorku
- łyżka posiekanej natki lub koperku
- sól, pieprz
- bułka tarta
- olej do smażenie jajek
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo. Przekroić w skorupce na pół (wzdłuż jajka) uważając, by nie połamać skorupki. Wyjąć delikatnie zawartość i pokroić w drobną kostkę. Do pokrojonego jajka dodać musztardę, majonez, posiekany szczypiorek, natkę. Całość wymieszać i doprawić. Włożyć masę do skorupek, lekko ugnieść i posypać tartą bułką i docisnąć. Piec na rozgrzanym oleju ok. 3 minut (bułką na dół). Od razu podawać.
Znajdź mnie na fb.
Inne wielkanocne przystawki: